У водогінну мережу міста шахтну воду планують подавати безпосередньо з підземних виробок, щоправда, після того, як вона пройде спеціальне очищення. Вважається, що такий спосіб водопостачання повністю задовольнить потреби Антрацита.
Сьогодні вода в будинках жителів міста буває не більше трьох годин на добу. Даються взнаки зношеність труб і віддаленість основних водних джерел. Більше того, з 1960 року запас питної води в Луганській області зменшився майже у дванадцять разів. Вихід залишається один — працювати над сучасними, ефективними методами очищення тієї води, що є. Є шахтна вода, причому у надлишку. Правда, ця вода занадто насичена різними хімічними елементами й непридатна для пиття. Тому на прохання міської влади Антрацита шість років тому донецькі вчені розробили проект установлення очищення шахтної води й довели, що після демінералізації за допомогою процесу зворотного осмосу вона стає безпечною для людини й відповідає усім нормам.
Проект в Антрациті — пілотний. Разом з Мінвуглепромом його підтримує Європейський Союз у рамках «Програми підтримки вугільного сектору». Не вистачає тільки грошей. Вартість проекту — 278 мільйонів гривень, і Антрацит шукає інвестора. За останньою інформацією, інтерес виявили представники однієї іспанської фірми. Найближчим часом вони обговорять з міською владою усі аспекти цього проекту. На думку фахівців, ця технологія може вирішити проблеми багатьох збезводнених міст Донбасу. Вже підраховано, що собівартість такої води буде становити 1 гривню 22 копійки за куб, у той час, як нинішній тариф на водопостачання в Луганській області становить більше трьох гривень.