Зробимо Україну чистою — вирішили організатори однойменного проекту, і почали зі столиці. Вчора під стінами Київської міської держадміністрації люди, не байдужі до свого міста, до його зовнішнього вигляду, протестували проти бездіяльності місцевої влади, з вини якої Київ перетворюється на смітник.

Учасники акції принесли під стіни мерії п’ятнадцять мішків зі сміттям, зібраним на вулицях і в парках столиці в рамках флеш-моба «Зробимо Київ чистим». Координатор громадської ініціативи «Зробимо Україну чистою» Юрій Пивоваренко так прокоментував «Голосу України» ідею й вимоги цього проекту:

— Це попереджувальна акція. Сьогодні ми просто озвучуємо свої претензії до влади, і не тільки. Бо забруднення міста, в якому ми живемо, і наша провина. Адже це самі люди смітять. У багатьох ментальність така, мовляв, після мене хоч трава не рости. Ну, а від місцевої адміністрації й міліції ми вимагаємо налагодити нормальну інфраструктуру збирання сміття (щоб скрізь стояли урни й баки, а їхній уміст вчасно вивозився) і запровадити систему штрафів. Закон про штрафування тих, хто смітить, є. Але досі точно не визначена структура, яка повинна ці штрафи стягувати.

5 червня активісти проекту планують ще раз нагадати про свої вимоги... справою. Вони вийдуть у парки й зони відпочинку Києва, щоб очистити їх. За чистоту рідного міста і країни учасники акції мають намір боротися до останнього цукеркового фантика або використаного пластикового стаканчика. Не будемо смітити, панове, і наше життя стане набагато чистішим!

P. S. Коли верстався номер, редакції стало відомо, що учасникам акції «Зробимо Україну чистою» не дали провести її до кінця. До парадного під’їзду КМДА, біля якого активісти проекту мали намір висипати сміття, їх не пустила міліція. Правоохоронці направили учасників акції до урн... Мовляв, місце сміття саме там, та й невідомо, що насправді у пакетах.

Інші фото з цієї події  шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.