Шановні співвітчизниці!
Дорогі матері!
Сердечно вітаю вас із Днем матері — святом, що символічно уособлює нашу незмірну любов, пошану і вдячність до найвищої життєвої іпостасі жінки.
Особливість цього свята — в його визначальній духовній сутності, благодатним єством якої осявається життя всіх сущих. Духовності, яка є найточнішим визначенням виміру людяності нашої душі, її внутрішнього багатства, нетлінних набутків у царині милосердя, щедрості, жертовності. У ставленні до Матері найповніше проявляється природа кожної людини, ним безпомильно означається рівень моральності всього суспільства.
Офіційне запровадження Дня матері в Україні відбулося порівняно недавно, але його реальна святковість традиційно міцно вкорінена в нашу національну свідомість. Мати — найголовніша, найрідніша людина, найвищий моральний авторитет. У найскрутніші хвилини кожен з нас прагне повернутися у лоно материнської любові, розуміння, тепла, безмежного всепрощення, знайти спокій та розраду у затишку її доброго незрадливого серця.
Відзначення Дня матері — приємна нагода вкотре засвідчити свою любов до жінки-матері, осягнути величність смислу її буття.
Доземний уклін вам, любі наші матері, за ваші щоденні труди, безсонні ночі й безкінечні турботи, виправдання яких має стати сенсом нашого життя.
Нехай же святиться у наших душах, помислах і вчинках священне слово — МАТИ.