На обід ми запізнилися. Він, як завжди, був смачний і калорійний. Так принаймні кажуть діти Фурсівської загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів. Та й меню за тиждень свідчить про намагання дирекції урізноманітнити їжу 68 учнів. З них, до речі, 18 — пільговики, що харчуються безоплатно.
Чи наїдаються діти за кілька гривень, виділених державою, — питання. Та, на жаль, не кожен учень три страви на обід має вдома. Такі реалії життя сільських трударів, яких в основному годує город.
Приємно здивувала їдальня школи — світла, простора — та кухня, якій позаздрять, напевне, і кухарі окремих міських шкіл...
Схожа незабаром запрацює в Матюшівській дев’ятирічці. Тут харчоблоку не було з дня відкриття школи. А він і не потрібен був — місцевий колгосп побудував свого часу нетипову дев’ятирічку — з великими класами, стеля під 2,50,   а їдальню свідомо... проігнорував. Бо дітей тоді смачно й ситно годували в колгоспному кафе.
Часи змінилися, але шефська допомога господарства (ТОВ «Агрофірма «Матюші»), на радість малечі та вчителів, не припинилася. Воно забезпечує продуктами, готує їжу на кухні дитсадка. Годують таким чином дітей та онуків землеробів і не тільки.
Товариство (директор Анатолій Федорченко) міцно стоїть на ногах, тому школярі не обділені м’ясом, рибою, яйцями, крупами, овочами тощо.
Невдовзі обіди готуватимуть на кухні їдальні дев’ятирічки, куди поставлено сучасне обладнання.
Білоцерківський район
Київської області.