Свою нову книгу «Музей покинутих секретів» та аудіодиск «Оксана Забужко читає вірші» письменниця презентувала чернівчанам в облмуздрамтеатрі. Оксана Забужко вперше прибула до Чернівців на запрошення театру переглянути поставлену за її твором виставу «Калинова сопілка», прем’єру якої вона не змогла відвідати у грудні минулого року. Оксана Забужко розповіла, що роман «Музей покинутих секретів» незабаром вийде у перекладі німецькою, чеською, російською, а може, й польською мовами...
Від імені української інтелігенції, яка підписала звернення до Президента, Оксана Забужко висловила свою позицію щодо «харківської зради» та надію на те, що нинішня влада буде короткочасною, хоча це, на її думку, залежатиме від рівня єдності суспільства.
Оксана Забужко схвально оцінила постановку «Калинової сопілки» в Чернівецькому театрі. На презентації книги Забужко побувала й дружина екс-президента України Катерина Ющенко. Вона вважає історичний роман «Музей покинутих секретів» цікавим і потрібним не лише для українців.