Про це вчора на прес-конференції, приуроченій до дев’яти днів з моменту загибелі слона Боя в київському зоопарку, сказав директор громадської організації «Експертна рада» Андрій Капустін. За його словами, своїми заявами про те, що тварину отруїли вареними яйцями, керівництво звіринцю перевернуло уявлення людства про слонів, які за визначенням не харчуються білками.
— З тим само успіхом можна було сказати, що у вольєр підкинули отруєні шматки м’яса, — вважає А. Капустін. — Крім того, у зоопарку додали, що яйця були з отрутою й закопані, а слон їх відкопав і з’їв. Запитання: чим він міг їх відкопати? Бивнів у нього нема, а лопатою він не користується!
А. Капустін також відзначив, що після Травневих свят будуть створені відразу дві комісії з розслідування причин загибелі слона Боя. У них увійдуть фахівці з інших зоопарків і представники громадських організацій. Тим часом захисники чотириногих уже консультуються зі своїми західними колегами.
Так, президент міжнародного товариства захисту тварин «SOS» Тамара Тарнавська переконує, що, за версією експертів лондонського й мюнхенського зоопарків, миттєва смерть Боя настала в результаті інсульту.
— В слона був цілий букет захворювань, а дієти призвели до того, що у тварини повністю ослабилася імунна система, — сказала Т. Тарнавська.
Як раніше повідомляв «Голос України», серце Боя зупинилося 26 квітня. Того само дня керівництво звіринцю заявило, що до отруєння слона можуть бути причетні колишні співробітники зоопарку, звільнені за зловживання. До слова, відучора, за даними УНІАН, директор київського зоопарку Світлана Берзіна тимчасово відсторонена від виконання обов’язків.