Учора в рамках робочої поїздки до Донецької області Президент Віктор Янукович ознайомився з ходом будівництва об’єктів аеропорту Донецька до чемпіонату Європ футболу  и з 2012 року. 
Віце-прем’єр-міністр з питань Євро-2012 Борис Колесніков розповів главі держави про будівництво нової злітно-посадкової смуги та нового термінала. За його словами, злітно-посадкова смуга у донецькому аеропорту буде однією з найкращих у світі, матиме довжину до 4 км та зможе приймати літаки будь-якої величини і за будь-якої погоди.
Що стосується нового термінала, то вже до кінця літа цього року плановано завершити по-крівельні роботи, а до кінця року — будівництво усього приміщення та оснащення його всіма комунікаціями. За інформацією Б. Колеснікова, у листопаді 2011 року новий термінал та злітно-посадкова смуга вже працюватимуть. Пропускна спроможність термінала становитиме 1100 осіб на годину.
Крім того, за повідомленням прес-служби Президента, в рамках робочої поїздки на Донеччину В. Янукович був присутній на першій божественній літургії в новоосвяченому храмі Великомученика Георгія Побідоносця в Єнакієвому та в Горлівці зустрівся з ветеранами Великої Вітчизняної війни.