Для зміни ситуації, що склалася в економіці, політиці, культурі нашої країни, дуже важливо пам’ятати, підтримувати й розвивати ті ідеї, навколо яких об’єднуються люди. Так вважає народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.
Саме тому парламентарій взяв опіку над територією 35-ї берегової батареї, що перебуває у районі Голубої бухти недалеко від Севастополя. Закладеної у районі Голубої бухти ще в 1913 році й добудованої в 1929 році 35-й береговій батареї було призначено стати не тільки унікальною фортифікаційною спорудою головної бази Чорноморського флоту, а й місцем, де пролунали заключні акорди драматичної симфонії останніх днів оборони Севастополя у липні 1941 року, названої нащадками «Героїчною трагедією».
У результаті будівельного буму останніх років над територією батареї нависла загроза знищення. Розташована у районі унікальної Голубої бухти, вона являла ласий шматочок землі для будівництва приватних готелів і пансіонатів. «Знищуючи такі місця, — впевнений парламентарій, —бізнесмени стирають із пам’яті важливі сторінки історії України й займаються грубим історичним вандалізмом».
До меморіалу, незважаючи на те, що він перебуває за містом, щодня приїжджають екскурсії. За два роки там побувало вже 25 тисяч людей. Для того, щоб зберегти це місце для нащадків, у червні 2007 року група севастопольців на чолі з Вадимом Колесніченком створила «Інституцію об’єднання громадян «35 Берегова батарея». Нині на місці меморіалу триває активне будівництво. За його ходом безперестану стежить народний депутат.
Окремим напрямом діяльності є підготовка до введення в дію 3-го екскурсійного маршруту на 35-й батареї. За один рік організатори провели величезну роботу: розчистили сотні кубометрів землі, витягнули й знешкодили сотні снарядів і мін. Іде копітка робота з виявлення й ідентифікації останків загиблих.
«Для нас принципово важливо зберігати такі місця бойової слави. У нашої молоді необхідно розвивати патріотичні почуття й показувати їм героїзм їхніх предків. Цей меморіал є яскравим прикладом героїзму й самовідданості наших співвітчизників у боях Другої світової війни», — відзначив Вадим Колесніченко.