Футбол. Бюджет підготовки збірної України до чемпіонату Європи 2012 року становитиме 40 мільйонів гривень. Про це повідомив віце-президент ФФУ Володимир Лашкул.
«Це не враховуючи зарплат і преміальних. Одна домашня товариська гра коштує нам мільйон гривень. Виїзна — дорожче, близько півтора мільйона. Скажімо, підготовка стадіону у Харкові коштуватиме сто тисяч гривень, а у Львові, мабуть, стадіон обійдеться на п’ятдесят тисяч дорожче», — сказав пан Лашкул.
Віце-президент національної федерації повідомив, що за можливість перевірити свої сили у матчах з найсильнішими збірними світу теж доводиться сплачувати своєрідний гонорар. Так, запрошення збірної Аргентини може коштувати півтора мільйона доларів, а Бразилії — два мільйони.
До речі, ФФУ вже уклала угоду про проведення 12 жовтня товариської зустрічі нашої головної команди зі збірною Аргентини. Ця зустріч відбудеться на одній із вітчизняних арен, однак на якій саме поки що не вирішено.
Нагадаємо, чотирма днями раніше, 8 жовтня, «синьо-жовті» також удома зіграють зі збірною Канади. Можливо, той поєдинок відбудеться у Львові.