Луцьк

За літр молока на Центральному ринку в Луцьку правлять шість гривень, за літр сметани — 28, за кілограм сиру — 24. І беруть, бо пропозиція вельми обмежена. Пенсіонери невесело жартують: як і далі так піде, то скоро люди не знатимуть, що таке молоко.
Дещо оптимістичніший вигляд у м’ясних рядів: кіло сала — 18—24 грн., свинини й телятини — 35. Порівняно з кінцем квітня минулого року ця продукція подешевшала відсотків на десять. Та навіть така ціна не всім по кишені. Тож продавці майже за полу ловлять: завтра понеділок, на ринку — вихідний, а товар такий, що псується.
Дорогі, як на цю пору, курячі яйця: 7,50—8 грн. десяток. Подібна ситуація із ставковою рибою. Невеликі, грамів по сто, карасі, коштують 18—19 грн. за кіло, білий амур і короп — 26, щука — 32 грн. Вибір теж невеликий. І це в краї, де безліч озер, річок і ставків.
Помірні ціни на картоплю і моркву — 2,5 грн. за кілограм. Ці дві культури непогано прижилися в господарствах одноосібників. В області є навіть цілий район — Ратнівський, який є лідером з вирощування моркви не лише в області, а й в Україні.
А ось яблука на ринку переважно привізні, й це на Волині, де колись великі яблуневі сади були не лише біля кожного селянського обійстя, а майже в усіх колгоспах. Ще в 1970-х за карбованець у Луцьку можна було купити відро прекрасних зимових яблук. Тепер здебільшого доводиться привозити цей фрукт з інших областей і, навіть, із сусідньої Польщі. Кіло яблук не те що надто дороге — 5,5 грн., але не своє, не волинське й не відомо, з якою начинкою. Принаймні такий екологічний розвідник, як хробачок, ним не ласує.
Тепличні огірки і помідори в одну ціну — 20—22 грн. за кілограм. Беруть їх поштучно, найімовірніше, для прикрашання бутербродів чи інших страв.