Про це під час зустрічі з активом громадських організацій сказав голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида. Захід проведено з нагоди 24-ї річниці з дня аварії на Чорнобильській АЕС, участь у ньому, зокрема, взяли керівники ОДА, голова облради Михайло Кічковський, голова обласної громадської організації «Союз Чорнобиль України» Василь Угрин.
Сьогодні на Закарпатті проживають майже п’ять тисяч «чорнобильців», з яких більш як 200 — інваліди, а понад 500 наших земляків-ліквідаторів померли в розквіті сил. Звертаючись до учасників зустрічі, О. Ледида зазначив, що ця сумна подія є одним з приводів, щоб іще раз проаналізувати, що робиться в області для посилення уваги до постраждалого населення, розв’язання проблем, які мають пріоритетне значення.
Ми не маємо права забувати про Чорнобильську трагедію та повинні зробити все, щоб подібні катастрофи не повторилися у майбутньому, наголосив голова облради 
М. Кічковський.
Порушувалися під час зустрічі й питання соціального захисту «чорнобильців». Голова обласної громадської організації «Союз Чорнобиль України» Василь Угрин звернув увагу на те, що чимало проблем вдається розв’язувати завдяки фінансуванню з обласного бюджету. Разом з тим представники громадських організацій озвучили проблеми, з якими стикаються, — недостатнє забезпечення «чорнобильців» медичними засобами, путівками у санаторії...
Керівництво краю, як повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації, пообіцяло по можливості вирішувати проблемні питання і на місцевому рівні. Це в першу чергу стосується забезпечення постраждалих медикаментами та путівками в санаторії.