Голова Комітету у закордонних справах Олег Білорус провів зустріч з Головою Постійної комісії Палати представників Національних зборів Республіки Білорусь у закордонних справах та зв’язках з СНД Сергієм Маскевичем.
Сторони обговорили пріоритетні напрями україно-білоруських відносин. Парламентарії, зокрема, наголосили на важливості їх подальшого поглиблення на основі взаємовигідного співробітництва та обопільній зацікавленості у розвитку парламентської складової міждержавної співпраці з огляду на діяльність груп парламентського співробітництва законодавчих органів обох країн та діяльність Міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та Національних зборів Республіки Білорусь.
Голова комітету О. Білорус наголосив на необхідності поглиблення зв’язків між Україною та Республікою Білорусь, приділив увагу питанням розвитку торгово-економічних відносин, науково-технічного співробітництва, охорони навколишнього середовища, науки, освіти тощо. С. Маскевич під час зустрічі зазначив, що Республіка Білорусь була і залишається прихильником українсько-білоруського співробітництва.
Серед інших питань було обговорено майбутній візит делегації депутатів Ради Республіки Білорусь на чолі з Головою Верхньої палати Парламенту Республіки Білорусь Б. Батурою, запланований на кінець травня 2010 року.