Футбол. Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Другий матч. 28 квітня.
«Барселона» (Іспанія) — «Інтернаціонале» (Італія). 1:0. Гол: Піке, 84. Перший матч — 1:3.
«Барселона»: Вальдес, Алвеш, Піке, Габріель Міліто (Максвелл, 46), Кейта, Гаві, Туре, Бускетс (Жеффрен, 63), Педро, Мессі, Ібрагімович (Боян, 63). Тренер — Госеп Гвардіола.
«Інтернаціонале»: Жуліо Сезар, Майкон, Лусіо, Самуель, Ківу, Дзанетті, Камб’яссо, Мотта, Снайдер (Мунтарі, 67), Ето’О (Маріга, 86), Дієго Міліто (Кордоба, 81). Тренер — Жозе Моуріньо.
Рефері — Франк де Блекере (Бельгія).
Вилучено Мотту, 28 (друге попередження).
Барселона. «Камп Ноу».95 000 глядачів. 21 градус.
Ми були свідками феноменального за напруженням матчу. Хоча небезпечних моментів було не так уже й багато. Але це якось і не помічалося на тлі надзвичайно гострого протистояння, боротьби тактик. Щоправда, на перший погляд усе видавалося досить простим: «Барселона», маючи протягом більшої частини зустрічі чисельну перевагу, атакувала, а «Інтер» оборонявся. Однак після закінчення матчу виникло явне протиріччя: господарі перемогли, довівши, що ліпше атакували, ніж суперник оборонявся. Але у фінал пройшли не вони, а міланці. Виходить, усе навпаки.
Одне слово, ця перемога каталонців стане для них не найрадіснішою. Адже вона не забезпечила їм позитивного остаточного результату. Варто віддати належне «Інтеру» і його наставникові Моуріньо, які чудово попрацювали в першому матчі, забезпечивши собі грандіозну фору. Справді, на «Камп Ноу» вони не завдали жодного удару в створ воріт Вальдеса. Але це виявилося не обов’язково. Важливіше для них було встати подвійною стіною на шляху технічних, в’юнких і розумних суперників, виносячи м’яч у тих з-під носа.
До останніх хвилин таку гру гостей можна було схвалювати і вважати її майже ідеальною. Адже «Барсі» при всій її незаперечній перевазі вдалося завдати лише одного влучного удару. Але і він, як бачите, не вирішив проблеми.
Хвилин за десять до завершення поєдинку господарі стрімголов пішли в наступ, а гості закрилися ще більше, кинувши геть усі сили на елементарне відбивання. Пам’ятаєте, який грандіозний момент мав Боян, але з близької відстані пробив головою мимо. Таким чином, божевільний пресинг іспанців міланський мур витримав.
Отже, «Інтер» зіграє проти «Баварії» у фіналі, котрий відбудеться в Мадриді на стадіоні «Сантьяго Бернабеу» 22 травня. Можна передбачити хіба одне: романтичного футболу ми не побачимо, бо протистоятимуть запеклі прагматики.