Рідні і близькі міліціонерів, затриманих у Донецьку, прийшли під стіни Дніпропетровського головного управління внутрішніх справ, щоб заявити: їхні сини і чоловіки — не злочинці, вони перебували у службовому відрядженні й виконували оперативне завдання.

Нагадаємо: оперуповноважених відділу карного розшуку Дніпропетровського міського управління міліції звинувачують у тому, що вони нібито викрали трьох підприємців — двох із Харківщини, одного з Донецька — і вимагали від родичів останнього за його звільнення мільйон гривень.

Дніпропетровська версія істотно відрізняється від донецької: 4 березня до міського управління звернувся житель Волинської області В’ячеслав Янюк, який працює у ТОВ «Апетит» і займається оптовими поставками м’ясної продукції, з проханням допомогти йому повернути 400 тисяч гривень. Саме на таку суму 25 лютого волинський постачальник, згідно з укладеною угодою, розвантажив на одному з дніпропетровських складів машину м’ясного асорті. Але грошей за товар не отримав: замовники зникли, а їхні телефони мовчали. Слідчий відділ Дніпропетровського міського управління порушив у цьому зв’язку кримінальну справу — документ на підтвердження цього В’ячеслав Янюк, який також прийшов підтримати родичів міліціонерів, — продемонстрував журналістам.

Під час дослідчої перевірки оперативники встановили підозрюваних — двох харків’ян і донеччанина. Останній, за їхніми даними, був членом організованого злочинного угруповання і неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців. Було також встановлено й інших постраждалих. Керівництво міськуправління відрядило співробітників відділу карного розшуку до Харкова і Донецька, про що були видані розпорядження. Затримані у Харкові зловмисники дали свідчення і погодилися показати, де мешкає їхній донецький спільник. Той встиг передати дружині, щоб повідомила в місцеву міліцію, що його викрали бандити. Сімох дніпропетровських оперативників затримали (двом вдалося зникнути). До речі, кажуть родичі, не зрозуміло, як за таких обставин під автомобілем опинився пакунок із грішми (78 тисяч із «затребуваного» мільйона): важко уявити, що його кинув туди хтось із оперативників із заламаними руками і в супроводі «омонівців».

Родичі обурені: чому підозрюваних випустили, а за ґратами ті, хто їх ловив?

Фото автора.