Учора на цю тему в столиці відбулася прес-конференція за участю народних депутатів.
Із головного фінансового документа вдасться виділити кошти на підвищення пенсій та зарплат, заявив народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов.
«Уряд не йтиме на непопулярні кроки і не зменшуватиме соціальні виплати та пенсії українцям. Ми зробимо так, що ніхто не крастиме, і всі передвиборчі обіцянки Януковича будуть виконані», — підкреслив М. Чечетов. Бюджет-2010 він назвав антикризовим і перехідним до інноваційної моделі розвитку країни. Парламентарій також спрогнозував потужний ривок в українській економіці вже наступного року.
Натомість народний депутат від «НУ—НС» Павло Жебрівський звернув увагу на те, що соціальні обіцянки Віктора Януковича не в повному обсязі передбачені в цьогорічному бюджеті. Зокрема, він не побачив у документі позицій, спрямованих на підвищення доходів громадян. А на соціально-економічний розвиток регіонів у кошторисі, за словами обранця, передбачено «копійки» — лише три мільярди гривень.
Водночас П. Жебрівський звернув увагу на те, що у Верховній Раді докладно з бюджетом на поточний рік, окрім нього, ознайомилося щонайбільше семеро депутатів, 70 відсотків колег не отримували текст документа бюджету, а 25 — його взагалі не відкривали.
Вл. інф.