з приводу підписання закону про ратифікацію угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту на нашій території
Глава держави впевнений, що виборці підтримують кроки, зроблені ним протягом перших 50 днів перебування на посаді.
Вперше за багато років припинилося протистояння між Президентом і Прем’єр-міністром, а в парламенті сформовано міцну коаліцію, йдеться у посланні. Віктор Янукович підкреслив, що в зовнішній політиці підтвердив курс на європейську інтеграцію. «Переговори, проведені у Брюсселі, засвідчили, що Європейський Союз позитивно сприйняв нашу рішучість створити з ним зону вільної торгівлі і забезпечити громадянам України безвізовий режим», — наголосив він.
Не менш важливе завдання — нормалізація відносин з Російською Федерацією. За словами Віктора Януковича, досягнути цього йому вдалося. Віднині діалог з Росією будуватиметься на засадах рівності, добросусідства і здорового прагматизму, а не конфронтації і антиросійської риторики, обіцяє очільник країни в своєму зверненні. На його думку, ціна за це — не надто висока, бо досягнуті домовленості взаємовигідні. Зниження вартості газу сприятиме підвищенню соціальної захищеності кожного українця і виведенню економіки з глибокої кризи, а також посилить енергетичну безпеку всього європейського континенту. Такі домовленості з Дмитром Медведєвим весь світ сприйняв схвально, наголошує Віктор Янукович.