У Кіровограді відбулись громадські слухання з приводу повернення місту історичної назви Єлисаветград. Участь у них взяли близько 600 городян. Слухання тривали близько трьох годин.

Один з ініціаторів питання, депутат Кіровоградської міськради Григорій Дрок наголосив, що у випадку перейменування всі зміни в документах робитимуться безкоштовно.

За перейменування виступив протоієрей Спасо-Преображенського собору УПЦ Євген Назаренко. Він наголосив, що ім’я Єлисавета має біблійне коріння, означає «та, котра шанує Бога», повідомляє УНІАН.

А голова Кіровоградської обласної спілки письменників Василь Бондар наголосив, Єлисаветград — то назва від російської цариці. «Є прекрасна українська назва «Златополь», — сказав він і зазначив, що такий топонім вже існував на території Кіровоградської області.

В прес-службі Кіровоградської міськради повідомили, що результати слухань будуть проаналізовані, після чого депутати визначать подальші дії. Це може бути оголошення референдуму, направлення до Верховної Ради подання про перейменування обласного центру чи його перейменування рішенням місцевої сесії.

Фото Олега ШРАМКА (УНІАН).