Футбол. Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Другий матч. 27 квітня.
«Ліон» (Франція) — «Баварія» (Німеччина). 0:3. Голи: Олич, 26, 67, 78. Перший матч — 0:1.
«Ліон»: Льорис, Ревейєр, Кріс, Бумсонг, Сіссоко (Гоміс, 46), Гоналон, Макун, Гову, Дельгадо (П’янич, 67), Бастос, Лісандро (Едерсон, 79). Тренер — Клод Пюель.
«Баварія»: Бутт, Лам, ван Бюйтен (Демікеліс, 46), Бадштубер, Контенто, Швайнштайгер (Алаба, 78), ван Боммель, Роббен (Клозе, 76), Алтинтоп, Мюллер, Олич. Тренер — Луїс ван Галь.
Рефері — Массімо Бузакка (Швейцарія).
Вилучено Кріса, 59.
Ліон. «Стад де Жерлан».  40 000 глядачів.
«У футбол грають усі, а перемагають німці». Ці слова приписують видатному нідерландському форвардові Марко ван Бастену. І вони, гадаємо, цілком влучні. Адже космічні досягнення німецького футболу і на рівні збірних, і на рівні клубів, загальновідомі. Правда й те, що німці не збираються припиняти написання своєї яскравої історії. Свідчення цьому — нинішні виступи «Баварії».
Не так часто трапляються розгроми на такій стадії Ліги чемпіонів, але в конкретному протистоянні одна команда була сильнішою, як то кажуть, на голову. «Ліон» нічогісінько не зміг протиставити натхненим суперникам. Щоправда, треба наголосити, що не футболісти «Ліона», а їхній тренер поступився своєму опонентові.
У поєдинку, де господарі мали відіграватися, тиснути на позиції баварців і забивати, месьє Пюель обрав доволі незрозумілу тактику. Адже замінив типового плеймейкера в середині поля на крайнього нападника, котрий на тій позиції грати не пристосований.
Незрозумілою була також установка тренера, котрий «налаштував» свою команду так, що на поле вона вийшла тремтячою. Тому не дивно, що впевнена «Баварія» відразу захопила ініціативу й буквально зібгала супротивника. І стало зрозуміло, що французам нема на що розраховувати. Це переконання лише зросло, коли в середині тайму забив Івіца Олич.
По перерві Пюель спробував виявити нотки героїзму, але зробив це незграбно. Нервозність французів проявлялася в їхніх дитячих помилках і таких вчинках, як, приміром, нестриманість емоцій Кріса, внаслідок чого його було вилучено. Це стало вагомою підставою до переконання в провалі «Ліона». Потім були наступні влучення Олича, котрий міг відзначитися ще більше. Однак натхненний хорват, забивши три м’ячі у півфіналі найсильнішого клубного турніру і континенту, і, мабуть, світу, вже записав своє ім’я в літопис футболу.
Одне слово, «Баварія» просто розривала суперника на шматки, не використовуючи безліч моментів зробити рахунок іще ганебнішим для господарів. І заслужено вийшла до фіналу турніру.
В. Б.