У психіатричних лікарнях півострова молодший і середній медичний персонал (насамперед санітари. — Авт.) знущаються з пацієнтів. Про це розповів голова кримського республіканського осередку Всеукраїнської організації інвалідів-споживачів психіатричної допомоги «Юзер» Андрій Федосов. 
За його словами, було перевірено вісім закладів і опитано 180 пацієнтів. Практично всі вони заявили про моральне й фізичне насильство. «Одна лікарня відрізняється тим, що в палаті перебуває 8 осіб, палата на замку. Вікна забиті, не провітрюється. Посередині палати стоїть відро — це їхній туалет. Уявіть собі, який там стоїть нестерпний запах!»
У психіатричній лікарні № 2 села Костириного Ленінського району Криму жінкам дозволяють митися тільки раз на десять днів і при цьому витрачати не більше відра води. Через це одна пацієнтка, бажаючи виконувати туалетні процедури частіше, була змушена митися із відра з водою, що залишилася після мийки підлоги. «Умови концтабору: підлога бетонна, туалет у дворі, білизна брудна», — обурився він.
Результати опитування спрямовано до прокуратури Криму, міжнародних організацій. «Якщо не відреагує кримська прокуратура, ми звернемося до Генпрокуратури України й збираємося поставити на вуха все міжнародне співтовариство», — наголосив Федосов.