Уже завтра 75 офіцерів і курсантів Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові вирушать до Москви, де візьмуть участь у параді Перемоги. Парадний підрозділ українців пройде Красною площею у складі зведених рот військовослужбовців країн антигітлерівської коаліції та СНД разом з представниками Франції, Великобританії, США, Польщі, Білорусі та інших держав. Очолюватиме зведений парадний підрозділ львівської академії полковник Павло Синишин.
Вишкіл зведеної роти у місті Лева розпочався наприкінці березня, коли з усіх факультетів, з першого по четвертий курс, відібрали претендентів. До п’ятигодинних щоденних тренувань були готові більше як 240 курсантів. Перевагу надавали тим, кого вже залучали до військових парадів у Києві та Львові. Молодих людей відбирали не лише за зовнішніми даними (зріст — не нижчий за 180 сантиметрів, правильні риси обличчя тощо), але й за особистими якостями та успіхами у навчанні. Такий підхід дав змогу вже за два тижні тренувань досягти злагодженості.
Окрім наплічника з усім необхідним, у Москві кожен військовослужбовець матиме із собою комплект спортивного взуття та тренувальний костюм із логотипом Академії Сухопутних військ. На випадок дощової погоди передбачено камуфльований водонепроникний плащ із причіпними погонами.
Як стало відомо «Голосу України», воїни 95-ої окремої аеромобільної бригади з Житомира вирушать для участі у військовому параді Перемоги у Мінську. Натомість із Росії та Білорусії для участі в параді 9 травня у Києві теж прибудуть військові підрозділи.