Голова Верховної Ради Володимир Литвин у вівторок провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величком.
Під час зустрічі було обговорено широке коло питань двосторонньої співпраці, у тому числі, її парламентської складової. При цьому сторони наголосили на високому рівні міждержавного діалогу в усіх сферах — політичній, економічній, гуманітарній.
Посол, зокрема, повідомив, що Палата представників Національних Зборів Республіки Білорусь ратифікувала Договір про державний кордон між Україною та Республікою Білорусь, який був підписаний 12 травня 1997 року і ратифікований Верховною Радою України 18 липня 1997 року. Таким чином, зазначив В. Величко, фактично готові до підписання президентами наших держав відповідні ратифікаційні грамоти.
Під час зустрічі також наголошувалося на важливості офіційного візиту Президента України Віктора Януковича до Білорусі, строки якого нині узгоджуються.
В. Литвин і В. Величко також обговорили питання співпраці наших країн у міжнародних парламентських організаціях, зокрема, у рамках EURONEST.
Прес-служба Верховної Ради України.