У Державній науковій сільськогосподарській бібліотеці Національної академії аграрних наук України відкрили постійно діючий стенд. 
Його назва «Держава Ізраїль — історія та сьогодення. Україна — Ізраїль: перспективи співробітництва». Подія відбулася за участі Надзвичайного та Повноважного Посла цієї країни в нашій державі пані Зіни Калай-Клайтман (на знімку ліворуч).
— Ми зацікавлені у співробітництві, зокрема, в галузі сільського господарства, — запевнила присутніх Зіна Калай-Клайтман. — Тим паче, що у нас є не лише, що показати, а й є чим допомогти... Ми почали проект у Харківській області — маємо намір створити сучасну молочну ферму. В Ізраїлі кількість молока на корову — це не менше 10 тисяч літрів на рік. Ті, які дають менше 7 тисяч, у нас йдуть на м’ясо, бо вони нерентабельні.
Як зазначив директор бібліотеки Віктор Вергунов (на знімку праворуч), постійно діючий стенд, передача новітньої та довідкової історичної літератури про Ізраїль та його здобутки, безперечно, допоможуть у нашій і дослідницькій, і бібліотечній праці в ім’я культурного процвітання обох народів. Бо, як кажуть: «Інтриги інтригами, а книги, церкви і добрі справи залишаються у віках!»
За словами Віктора Вергунова, завдяки старанням співробітників та аспірантів бібліотеки, із забуття повернуто та виведено на пантеони слави української аграрної науки цілу низку видатних вчених та організаторів сільськогосподарської дослідної справи, що мали єврейське походження. Також він повідомив, що найближчим часом у бібліотеці разом із культурним блоком Посольства Ізраїлю планують провести спеціальну конференцію для молодих учених і спеціалістів, присвячену внеску представників єврейської нації у розвиток науково-освітнього природознавчого напряму української культури.
До речі, постійно діючий у бібліотеці стенд доповнив аналогічні, присвячені Франції та Польщі.
Фото надано Державною науковою сільськогосподарською бібліотекою НААНУ.