Комітет з питань науки і освіти рекомендує парламенту прийняти у другому читанні та в цілому проект закону про захист персональних даних.
Прийняття проекту є актуальним у зв’язку з новим порядком обробки персональних даних у Шенгенській зоні при видачі віз, забезпеченням проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні, модернізацією відносин, пов’язаних зі змінами митних правил та розвитком малого прикордонного руху.
Народні депутати підкреслили, що на європейському просторі тільки Україна не ухвалила закон про захист персональних даних. Відсутність закону ускладнює практичне співробітництво України з Європейським поліцейським офісом та Європолом, Європейською організацією з питань юстиції тощо.
Під час підготовки законопроекту до другого читання працювала робоча група, яка ретельно опрацювала пропозиції і зауваження, що надійшли до комітету.
На думку його голови Володимира Полохала, «введення в дію закону дасть змогу створити умови для дієвого захисту персональних даних в країні, сприятиме зміцненню приватної власності на інформаційні продукти, забезпеченню інформаційного суверенітету, економічного добробуту та національної безпеки, стимулюватиме інтеграцію України в європейський правовий простір, застосування найсучасніших європейських практик захисту прав людини у цій сфері».