Вітрильний спорт. Подія, про яку ми останнім часом згадували багато, «Віндмастер регата», успішно розпочалася на Київському водосховищі у дивізіоні «спортбот». Отже, вітрильний сезон відкрито.

Перше місце посіла команда народного депутата України, знаного яхтсмена Василя Гурєєва на яхті «Бармалей», UKR-661, Київ/Миколаїв (на знімку). Друге дісталося екіпажеві Андрія Яно (яхта «Арктур», UKR-485, Харків/Севастополь). Третім призером став екіпаж Віктора Сидоренка (яхта UKR-760, Київ).

Організовано все було на найвищому рівні. Сприяла погода. Щоправда, було трохи холодно. Але, коли йде запекла боротьба, то на такі дрібниці не зважають.

Утім, ліпше надамо слово учасникам регати, авторитетним яхтсменам, переможцям і призерам багатьох національних і міжнародних змагань .

Віктор Сидоренко: «Такої матеріальної частини, яку ми маємо тут, немає напевно, на жодній іншій регаті в Україні. Я сприймаю її, як ранкову зарядку, коли вставати не хочеться. Але мусиш це робити, розминаєш м’язи і вже готовий до всього. Так і тут, відкриття сезону — чудове».

Олександр Казнадей (Київ): «Як то кажуть, одразу — у полум’я. Перший вихід на воду, без підготовки, тренувань, і така чудова регата — відмінний початок, значить, увесь сезон буде гарний».

Василь Гурєєв: «Спасибі екіпажу й вітру. У київському морі вода в’язка, прісна, а ми звикли ганятися в солоній воді. У Чорному, Середземному морях щільність води вища, там човен швидше виходить на глісирування. А тут рваний вітер, гладка вода, човен притискає до неї, й неможливо розігнатися, не застосовуючи фізичних зусиль. Але в цьому і є сіль перегонів. Такі умови абсолютно комфортні для справжніх яхтсменів».

А директор регати, майстер спорту міжнародного класу Юрій Семенюк нагадав нам, що продовженням цих перегонів стане регата для дивізіону крейсерсько-перегонових яхт, котру проведуть на Київському морі в середині травня.

Фото Олександра ЗАДИРАКИ.