У столиці — черговий конфлікт між забудовником та громадськістю. У суботу громадська організація «Київський міський крейсерський яхт-клуб» разом із місцевими жителями за підтримки всеукраїнського об’єднання «Свобода» провели акцію протесту проти забудови ділянок на березі дніпровських заток Берковщина та Княжий затон.

«Просування» проекту забудови відбувається під загальною назвою «Культурно-оздоровчий комплекс з аквапарком...», у якому сам аквапарк займає лише 12 відсотків площі запланованої споруди, а решта: офіси, магазини, ресторани, паркінг та електростанція, яка обслуговуватиме ці об’єкти, — повідомляють організатори акції протесту. — Проект побудови за 20 метрів від берегів Дніпра потворної електростанції та 8-поверхового паркінгу не несе жодного соціального, культурного чи екологічного навантаження, натомість позбавляє місцевих жителів вільного доступу до дніпровських берегів».
Крім того, забудовники, за словами активістів протестного руху, тиснуть на розташований неподалік Київський міський крейсерський яхт-клуб. На території якого, до речі, діє безкоштовна дитяча вітрильна секція. Чи залишиться вона після горе-будівництва — невідомо. Та найголовніше буцімто те, що забудовники порушують норми чинного земельного законодавства, екологічні та санітарні норми і не враховують думки місцевих жителів. Розібратися у справі учасники акції вимагають від столичної влади. Для цього навіть зібрали підписи під письмовими пропозиціями про розгляд Київською міською радою питань, пов’язаних із цим конфліктним будівництвом.
Фото Олега ПЕТРАСЮКА/УНІАН.