Стали відомі подробиці резонансного затримання в Донецьку сімох працівників карного розшуку із Дніпропетровської області. В автомобілях, якими приїхали правоохоронці, виявили трьох підприємців-заручників. За попередньою інформацією, за звільнення «бранців» міліціонери вимагали від родичів кругленькі суми. Прокуратура Донецької області порушила кримінальну справу за перевищення влади або службових повноважень. Вирішується питання про висування обвинувачень за іншими статтями — «незаконне позбавлення волі або викрадення людини» та «вимагання».

Як розповіли «Голосу України» у відділі зв’язків із громадськістю ГУМВС України в Донецькій області, в суботу ввечері 41-річна донеччанка звернулася до обласного управління боротьби з організованою злочинністю із заявою про викрадення невідомими особами чоловіка, з яким вона жила в цивільному шлюбі. Пригода сталася начебто біля офісу, де той працював. Через годину невідомі особи на автомобілі приїхали на ринок біля залізничного вокзалу Донецька до двоюрідного брата заявниці й озвучили умови: за звільнення заручника — мільйон гривень. Родич пообіцяв знайти гроші. Через дві години взяв із каси за місцем своєї роботи 78 тисяч гривень. За вказівкою заручника, який телефонував із мобільного, на трасі поблизу обласного центру передав гроші невідомому громадянину, який сидів на пасажирському місці автомобіля ВАЗ. Але невідомий вимагач заявив, що грошей мало, і зажадав решту суми до 18 години. В разі невиконання вимоги погрожував убити заручника. Тож родичі звернулися до міліції.

Оперативники з’ясували, що громадяни, які можуть бути причетні до викрадення, перебувають в одному з кафе міста. На виході з цього закладу убозівці затримали сімох осіб, підозрюваних у незаконному утриманні громадянина. Затримані виявилися працівниками карного розшуку із Дніпропетровської області. Разом із міліціонерами в авто перебував викрадений донеччанин та ще двоє «бранців» — підприємці з Харківської області. Правоохоронці-сусіди стверджували, нібито за вказівкою слідчого прибули до Донецька для встановлення та затримання осіб, підозрюваних у шахрайстві, і що підприємці, які сиділи в автомобілі, причетні до скоєння шахрайських дій. Однак документів, які б підтверджували мету візиту, міліціонери не мали. Зате під автомобілем було виявлено пакунок із 78 тисячами гривень. Усі троє заручників звільнені, триває слідство.