Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 27-й тур. 23—25 квітня.
«Арсенал» — «Іллічівець». 3:1. 1 764 глядачі. Рефері — Родіоненко (Луганськ). Голи: Мазілу, 48, 60, Міколюнас, 75 — Козоріз, 59.
«Зоря» — «Ворскла». 2:1. 8 000 глядачів. Рефері — Сіренко (Сімферополь). Голи: Сілюк, 39 (п), Полянський, 68 — Маркоскі, 86 (п).
«Металіст» — «Металург» (Донецьк). 2:0. 31 543 глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Голи: Папа Гуйє, 10, Джексон, 21.
«Дніпро» — «Таврія». 3:1. 18 195 глядачів. Рефері — Геренда (Калуш). Голи: Селезньов, 14, Ротань, 59, Феррейра, 78 — Луценко, 70.
«Карпати» — «Динамо». 1:0. 27 029 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Гол: Батіста, 63. Вилучено Зозулю («Динамо», 39, друге попернедження).
«Оболонь» — «Кривбас». 1:2. 4 000 глядачів. Рефері — Вакс (Сімферополь). Голи: Валєєв, 55 — Морозюк, 37, Андрієнко, 41.
«Закарпаття» — «Металург» (Запоріжжя). 1:0. 900 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ). Гол: Нестеров, 48.
«Шахтар» — «Чорноморець». 3:0. 29 228 глядачів. Рефері — Лісенчук (Київ). Голи: Жадсон, 6 (п), Коста, 50, Адріано, 66.
Бомбардири: Джексон («Металіст») — 15 м’ячів, Мілевський («Динамо») — 14, Селезньов («Дніпро») — 12, Адріано («Шахтар») — 11.
Ніхто, мабуть, не заперечуватиме, що головна подія туру відбулася у Львові. І вона, можливо, матиме вирішальне значення у чемпіонських перегонах. Тому одразу про неї. Та й подивимось на поєдинок з різних точок зору.
— Гадаю, вийшов дуже цікавий матч, — сказав наставник «Динамо» Валерій Газзаєв. — Відзначу повні трибуни й прекрасне поле — напевно, найкраще з тих, на яких нам доводилося грати цього сезону. Як на мене, в першому таймі рефері прийняв помилкове рішення і все зіпсував. Я встиг ретельно переглянути цей епізод, торкання мало місце, натомість воротар не дотягнувся до м’яча. Навіть якщо Тлумак не грав рукою, а футболіст у нього просто врізається, — методично це одинадцять метрів. Але вітаю «Карпати» з перемогою.
— Чи були готові до такої агресивності з боку суперника?
— Ми готувалися до такого перебігу. Дивилися матч львів’ян із «Шахтарем», у якому вони діяли так само. Зустріч почали добре, у нас були прекрасні моменти, які мали реалізувати. На жаль, не вдалося. Суперник був мобілізований, тому в таких матчах саме реалізація й необхідна. Крім того, на стадіон прийшло майже 30 тисяч глядачів, і я думаю, навіть якби «Карпати» не хотіли, їх би народ погнав уперед. Але, повторюю, помилкове рішення арбітра зіграло свою роль. У тому моменті, найімовірніше, був фол останньої надії, а це пенальті. Ну, можливо, жовта картка, хоча все-таки скоріше червона. Отоді б і подивилися, в яку сторону повернулася б гра. Але не розмірковуватимемо, що б могло бути. Результат — на табло.
— Чому не грав Шевченко?
— Він травмований.
— Ярмоленка критикують і вболівальники, і журналісти. Дехто над ним просто сміється...
— Цей футболіст у нинішньому чемпіонаті забив сім м’ячів, а сезон ще не закінчився, плюс зробив шість результативних передач. Назвіть мені ще хоч одного крайнього нападника, котрий має такі показники. До того ж він тільки перший рік грає на такому рівні, є футболістом стартового складу, якому доводиться справлятися з колосальними навантаженнями. Це молодий виконавець, який тільки почав себе проявляти. Наберіться терпіння, він же не може відразу заграти, як Мессі. Андрій помилятиметься, так само як і всі молоді гравці. Я прекрасно бачу, що він не реалізовує чудові моменти. Згідний, що нам потрібний результат, але водночас ми намагаємося сприяти зростанню молоді. Тому над Ярмоленком не варто сміятися, а навпаки, всіляко його підтримувати, насамперед журналістам.
— Чим була викликана заміна Гиоане на Зозулю?
— Тим, що нам не вистачало гостроти попереду. Думаю, якби Зозуля залишився на полі, ми домоглися б перемоги. Він увійшов у гру дуже активно...
Успішний білоруський фахівець, 44-річний Олег Кононов зробив гру «Карпат» незрівняно привабливішою. І результат його підопічні демонструють добротний.
— Чи сподівалися на таку гру своєї команди?
— Так. Адже ми виступали вдома. Нам втрачати очки ніяк не можна. А проти такого суперника, як «Динамо», ми настроюємося тільки на перемогу. Так само було і з «Шахтарем». Але цього разу ми діяли набагато краще.
— А якби на полі був Шевченко, то усе складалося б інакше?
— Безперечно. Це видатний футболіст, ключовий у «Динамо». І хоч у якій би формі він перебував, нам було б набагато важче...
Гра «Карпат» і «Динамо» була рівною, — вважає коментатор ТРК «Футбол» Йожеф Сабо. Але він піддав критиці чемпіонів. 
— Це не динамівський футбол. «Динамо» протягом матчу не створило жодного стовідсоткового моменту. Колись кияни створювали 10—15 моментів за зустріч, і кілька з них неодмінно реалізовували...
На знімку: протиборство Батісти й Юссуфа.
Фото ФК «Динамо».