На черговій сесії вони прийняли звернення на адресу Верховної Ради, Генерального прокурора, Служби безпеки України з приводу підписання Президентами України і Росії угод про продовження термінів перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України. У зверненні, зокрема, зазначається: «Це є неприпустимим з точки зору національних інтересів. Чорноморський флот був і залишається фактором військового, а головне — політичного тиску на Україну. Під час перебування на українській території він не раз порушував чинне законодавство, ігнорував рішення судів...»
Тернопільські депутати закликали парламент не допустити ратифікації підписаних у Харкові українсько-російських угод, оскільки йдеться про те, бути чи не бути Україні, і розпочати процедуру імпічменту Президентові Віктору Януковичу за порушення статті 17 Конституції. Від Генерального прокурора і СБУ вони вимагають порушити стосовно глави держави кримінальну справу у зв`язку з посяганням на державний суверенітет та територіальну цілісність країни.
Ініціатором прийняття звернення виступив голова обласної ради Олексій Кайда. За результатами голосування, його підтримали однопартійці з найбільшої в облраді фракції ВО «Свобода», а також представники «Нашої України» та УНП. На захист Президента виступили депутати від Партії регіонів.
 
Тернопільська область.