Продовження терміну перебування російського Чорноморського флоту на території України — це зрада національних інтересів і втрата територіальної цілісності країни. Про це народний депутат Олег Ляшко (БЮТ) заявив на брифінгу після погоджувальної ради.

Олег Ляшко запевнив, що об’єднана парламентська і позапарламентська опозиція зробить усе, щоб не допустити ратифікації харківської угоди. «Бо, не дай Боже, ми це допустимо, наслідки будуть очевидні: через 5—10 років у Криму проведуть референдум про приєднання Криму до Росії. Що ми тоді робитимемо? Воюватимемо чи будемо погоджуватися?» . Депутат запевнив: опозиція готова «покласти душу й тіло», щоб не було зради національних інтересів країни, щоб через 20 років Україна не перетворилася на російську провінцію.
Утім, регіонал Олександр Єфремов переконаний: харківська угода жодним чином не суперечить чинному законодавству і Конституції. Крім того, на вчорашньому брифінгу депутат зазначив, що зрада національних інтересів «почалася тоді, коли у 2004 році було підписано угоду з Російською Федерацією щодо ціни на газ до 2012 року по 50 доларів, а потім прийшла команда і під красивими гаслами переписали цю угоду, вшестеро збільшивши вартість газу». На думку парламентарія, ті, хто вів нинішні переговори, не порушили національні інтереси, а виявили професіоналізм і вміння вести конструктивний діалог. За словами Олександра Єфремова, подальші сім років Україна отримуватиме додаткові кошти на вирішення проблем, які є в нашій державі. «Ми починаємо повномасштабну співпрацю з нашими сусідами, яка була заморожена попередні п’ять років і це шкодило нашій економіці і громадянам», — наголосив О. Єфремов.