У суботу під стінами Верховної Ради відбувся мітинг, участь у якому взяли представники майже всіх опозиційних сил. Як зазначив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко, цього дня народні депутати намагалися зібратися у сесійній залі, щоб провести якщо не позачергове засідання, то збори, проте для представників опозиції двері виявилися зачиненими.
У цій ситуації опозиції довелося мітингувати аж навпроти Маріїнського палацу. «Тут зібралися всі народні депутати, які вважають, що обмінювати територію і незалежність на газ є зрадою», — заявив, відкриваючи віче, М. Томенко. При цьому він пообіцяв, що «опозиція зробить усе для того, щоб договір про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України не був ратифікований у Верховній Раді у вівторок, 27 квітня» М. Томенко висловив переконання, що 27 квітня громадяни, які «мають совість, гідність і переживають за Україну», будуть під стінами парламенту.
Системний опір ратифікації харківської угоди про пролонгацію терміну перебування ЧФ РФ на території України пообіцяла також Юлія Тимошенко. «Все те, що сьогодні Янукович так бадьоро, так чітко, так злагоджено здає, все це так само злагоджено і чітко буде повернуто, як тільки ми його усунемо від влади», — заявила вона.