Підписана україно-російська угода про продовження перебування Чорноморського Флоту РФ на території України зміцнить стабільність у суспільно-політичній ситуації і в Чорноморському регіоні загалом, і в Криму. Про це заявив глава парламенту автономії Володимир Константинов.
«Це дуже мудре рішення президентів двох братніх країн. Воно стало підсумком величезної роботи В. Януковича, що дала змогу зробити велетенський прорив у відносинах з Росією, які протягом останніх п’яти років, на жаль, лише руйнувалися», — сказав В. Константинов. Він вважає, що продовження перебування ЧФ на півострові до 2042 року залучить інвестиції до Криму.
«У зв’язку з тим, що угода передбачає серйозні інвестиції Росії в різні об’єкти інфраструктури, розташовані не лише в Севастополі, а й на території всієї автономії, досягнута домовленість про продовження перебування ЧФ у Криму дасть потужний поштовх соціально-економічному розвитку кримського регіону й поліпшенню добробуту його жителів», — зазначив глава парламенту АР Крим.
За словами В. Константинова, угода знімає напруженість міждержавного співробітництва й позбавляє можливості націоналістів спекулювати на цій темі.
 
Крим.