Майже двісті правоохоронців та фахівців вибухо-технічної служби днями обстежували приміщення Будинку суду у Вінниці, в якому розташовані Ленінський, Замостянський та Староміський суди. Перед цим евакуювали усіх, хто знаходився у приміщеннях. Конвоїрів, затриманих та заарештованих на цей час у суді не було. Причиною термінової евакуації став дзвінок про замінування будівлі.
— Телефонувала жінка, судячи з голосу, середнього віку, — каже начальник Ленінського райвідділу міліції Вінниці Віктор Сидоренко. — Вона повідомила, що має інформацію від сусіда, який заявив, що залишив у Будинку суду вибуховий пристрій. Сказала і кинула слухавку.
Одразу вдалося встановити, що дзвінок було зроблено з телефона-автомата на вулиці Ширшова. На щастя, інформація про небезпеку не підтвердилася. Однак у першій половині дня, поки тривали оперативні заходи, усі три суди не працювали. Якщо особу зловмисника встановлять, йому, крім штрафу, буде пред’явлено рахунок на суму тридцять тисяч гривень. За словами Віктора Сидоренка, саме у стільки обійшовся виїзд на місце пригоди усіх оперативних служб.