Забезпечити організацію, підготовку і проведення 24 квітня позачергового пленарного засідання парламенту відповідно до вимог Регламенту Верховної Ради України не є можливим.
Про це йдеться у листі Голови Верховної Ради України Володимира Литвина на ім`я лідера парламентської фракції БЮТ Івана Кириленка.
В. Литвин повідомляє, що матеріали з ініціативою 150 народних депутатів України щодо скликання у суботу, 24 квітня 2010 року, позачергового пленарного засідання Верховної Ради України з розглядом на ньому питання про Угоду щодо продовження перебування в Україні Чорноморського флоту Російської Федерації він отримав сьогодні о 13 годині 30 хвилин. «При цьому ініціатори пропонують включити до порядку денного позачергового пленарного засідання проекти постанов (реєстр. № 6332 і № 6333) від 22 квітня 2010 року», — йдеться у листі.
«Забезпечити організацію, підготовку і проведення завтра позачергового пленарного засідання парламенту відповідно до вимог Регламенту Верховної Ради України не є можливим, — підкреслює керівник парламенту. — Це підтвердили і результати консультацій з головами депутатських фракцій у Верховній Раді України, які засвідчили, що у позачерговому пленарному засіданні парламенту в суботу 24 квітня 2010 року не зможе взяти участь більшість народних депутатів України, необхідна для прийняття результативних рішень».
В. Литвин також зазначає, що станом на 13 годину 30 хвилин 23 квітня 2010 року до парламенту не надійшли офіційні тексти документів, які з огляду на суть ініціативи народних депутатів України мають бути предметом обговорення на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради України.
Прес-служба Верховної Ради України.