Ключові документи, які мають вплив на подальшу долю країни, нині формуються в закритому режимі. Ухвалені в такий спосіб угоди несуть приховані загрози і небезпеки для нашої країни. 
На цьому наголосила учора Юлія Тимошенко під час зустрічі парламентської фракції БЮТ із представниками дипломатичних місій в Україні. Звісно, передусім йшлося про домовленості, досягнуті президентами України та Росії у Харкові. За словами опозиціонерки, цією угодою повністю нехтується Основний Закон. «Для представників влади Конституція набуває факультативного характеру», — наголосила вона. Обурює Юлію Тимошенко і те, як пропонується ратифікувати угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту. Це питання начебто планують розглянути вже у вівторок, фактично того дня, коли народні обранці зможуть ознайомитися із повним текстом документа.
Тож рівень демократії в нашій країні опинився під загрозою, наголосила Юлія Тимошенко. Так само, на її погляд, існує небезпека для української незалежності та свободи слова. Під сумнів ставиться і можливість посилити рівень правосуддя в нашій країні. Відтак представниця опозиції пообіцяла звернутися до Парламентської Асамблеї Ради Європи з проханням виділити день для розгляду «українського питання», а також посилити моніторинг процесів, що відбуваються в нашій країні. Однак першочерговою зброєю у боротьбі із ситуацією, що склалася, лідерка БЮТ назвала об’єднання опозиції. За її словами, уже ведуться усі можливі перемовини для того, щоб згуртувати розпорошену меншість у спільній боротьбі.
А поки що БЮТ боротиметься із владою своїми силами. Так, Юлія Тимошенко поінформувала, що в суботу її фракція має намір все ж провести позачергове засідання, навіть незважаючи на відмову Голови Верховної Ради його відкривати. Мовляв, усі підписи за проведення засідання зібрані чесно і подані вчасно, а провести його може і заступник глави парламенту Микола Томенко. Так само в силі залишається заклик до громадян прийти під стіни українського парламенту, щоб висловити свій протест щодо дій влади. Юлія Тимошенко також пообіцяла, що у вівторок, коли розглядатиметься питання ратифікації, трибуну Верховної Ради блокуватимуть «усі справжні державні діячі».