Мистецтво поєднає два міста-побратими — Львів та Краків, де з 15 по 31 серпня триватиме фестиваль класичної музики. Виконавці їздитимуть з міста в місто і презентуватимуть кращі твори української, польської та світової класики.
— Якщо наші сусіди проводитимуть свято «Музика у старому Кракові» 39-й раз, що вже стало гарною традицією, то Львів прийматиме фестиваль класики вперше, — розповідає його організатор диригент Сергій Бурко. — Особливістю дійства, яке називається «Музика у старому Львові», є те, що твори відомих композиторів звучатимуть не лише в концертних залах, а й у церквах.
У Храмі святих апостолів Петра і Павла атмосферу давнього міста вже подарували слухачам академічний камерний оркестр «Віртуози Львова», талановиті польські флейтисти Лукаш Длугощ і Агата Келяр. А у Кракові відбудеться концерт, де виконають твори відомого львів’янина, сина геніального Моцарта — Франца Ксаверія Моцарта, який тривалий час жив у місті Лева. Водночас краків’яни зможуть почути твори польського скрипаля Карла Ліпінчкіна, який був концертмейстером львівської опери. За словами Сергія Бурка, фестиваль цілком відповідає духові часу, адже поєднує український та польський народи попри існуючі кордони та свідчить про наше прагнення до єдиної Європи.