Увечері в середу, 21 квітня, правоохоронці затримали чернігівського маніяка. Свій вчинок він пояснив великим захопленням фашистськими ідеями та Адольфом Гітлером. 
Власні злочини негідник приурочив до дня народження останнього. Як повідомив начальник УМВС у Чернігівській області Олександр Михайлик, арештований безробітний 21-річний молодик мешкав неподалік від місця, де було скоєне перше вбивство. Він уже був судимий за вживання наркотиків.
— У квартирі злочинця були знайдені та вилучені речові докази, — розповів Олександр Михайлик, — які неспростовно доводять його причетність до скоєння цього злочину: лопата, одяг, заплямовані кров’ю кросівки та інші речі. Наразі проводиться їх експертиза. Затриманий зізнався у скоєному та дав правдиві свідчення.
Нині маніяка помістили до ізолятора тимчасового утримання. Щодо нього порушено кримінальну справу за ст. 115 Кримінального кодексу України.
Нагадаємо, у середу через тривожні повідомлення міліції мешканці Чернігова були особливо пильними. Адже напередодні, 20 квітня, на вулицях Толстого, Островського, на дачній ділянці в районі Пролетарського Гаю знайшли три трупи. Жертвами маніяка стали 60-річна Олена Касаткіна, 72-річний Іван Гапшенко, 84-річна Марія Андронник. Нападник саперною лопаткою відрубував голови своїм жертвам та чинив наругу над мертвими. О 18 годині 15 хвилин зазнав нападу також і Валерій Якименко, який йшов із дружиною подивитися на Десну. На вулиці Гліба Успенського на нього напав високий худий чоловік із саперною лопаткою. Останньою він завдав чоловіку удар по голові. На щастя, потерпілому вдалося врятуватися, викликати «швидку допомогу». Нині він перебуває на лікуванні. У потерпілого — травма голови, поранене вухо.
Саме розповідь Валерія Якименка про прикмети маніяка стала у пригоді правоохоронцям. За всіма ознаками, це була психічно-неврівноважена або хвора людина. Над розкриттям цих жорстоких вбивств працювала слідчо-оперативна група зі складу найдосвідченіших співробітників міліції Чернігівщини на чолі з начальником УМВС у Чернігівській області Олександром Михайликом. За допомогу у затриманні вбивці чи встановленні місця його перебування була оголошена грошова винагорода — 20 тисяч доларів.