Парламентський комітет з питань фінансів і банківської діяльності налаштований на проведення реформи фондового ринку. Про це заявив під час своєї доповіді на комітетських слуханнях «Основні шляхи розвитку законодавчої бази цінних паперів в Україні» член профільного комітету Ігор Прасолов.
Він відзначив, що з моменту створення державної комісії з цінних паперів і фондового ринку такий захід проводять уперше. Народний депутат уважає, що для підйому якості життя громадян і підвищення конкурентоспроможності України потрібно зробити акцент на ринкові механізми розвитку економіки. Для цього необхідно посилити захист прав власності, вдосконалювати корпоративні відносини й активізувати фондовий ринок. Його ефективність необхідна для швидкого й надійного руху капіталу. Це дозволить створити оптимальну структуру вітчизняного виробництва.
«На жаль, у нашій країні відсутня чітка стратегія й цілісне розуміння того, який ринок будувати. Якщо ви не знаєте, куди йдете, то будь-яка дорога виявиться довгою.   Це про нас», — сказав парламентарій і підкреслив, що настала пора радикальних змін.
Ігор Прасолов розповів, що комітет виділив основні напрямки розвитку законодавчої бази ринку цінних паперів: інфраструктура, інструменти фондового ринку, інвестори, емітенти, сприятливий інвестиційний клімат, державне регулювання ринку, накопичувальна пенсійна система. За його словами, уже закінчується формування думок у зазначених питаннях, а також підготовка деяких законопроектів, які незабаром стануть надбанням громадськості.