Івано-Франківськ

Івано-Франківська міська рада планує віддати ряд вулиць обласного центру з комунальної власності в загальнодержавну. Йдеться про вулиці, якими проходить транзитний транспорт: Набережна Стефаника, Надрічна, Івасюка та Галицька (від моста через річку Бистриця Солотвинська до с. Угринів).
За словами першого заступника міського голови Зіновія Фітеля, в міській казні нема грошей на їх капітальний ремонт, а їздити цими вулицями скоро стане неможливо. Отож депутати готують відповідне звернення до обласної ради і держадміністрації та Кабінету Міністрів України. Інші міські вулиці теж не в найкращому стані, що викликає великі нарікання мешканців та перевізників.
Тож після двох невдалих спроб на сесії Івано-Франківської міської ради нарешті ухвалено рішення виділити на ремонт і реконструкцію доріг в Івано-Франківську за рахунок спеціального фонду 30 мільйонів гривень. Визначено перелік цих вулиць і оголошено тендер на проведення робіт. До ремонту залучать і забудовників. Вони мають власним коштом відновити асфальтове покриття зруйнованих ними доріг.