На цьому наголосив народний депутат Олег Зарубінський (Блок Литвина) під час інтернет-конференції, повідомила прес-служба Народної партії. «Найважливіший принцип: виборець повинен мати право своїм голосом персонально формувати представницькі органи влади. Від його голосу мають залежати шанси і вірогідність потрапляння до парламенту тих чи інших людей», — переконаний він. Парламентарій зазначив, що не можна політичну відповідальність відокремити від персональної відповідальності депутатів. «Спочатку представник народу персонально відповідальний перед своїми виборцями, а вже потім член партії», — вважає О. Зарубінський.
Водночас, відповідаючи на запитання щодо можливого обмеження свободи слова, О. Зарубінський зауважив: «Наша політична сила була, є і буде категоричним противником будь-яких обмежень у свободі слова». За його словами, політики повинні не боятися журналістів, а поважати і зважати на їхню думку. «У перспективі ніхто не виграє від обмеження свобод, навіть ті, хто, можливо, з тактичних міркувань хотів би  цього», — переконаний народний депутат. Одну з проблем парламентарій вбачає в тому, що українські журналісти часто самі «вмикають внутрішнього цензора».
Коментуючи вимогу МВФ підняти ціну на газ для населення на 75 відсотків, Олег Зарубінський зауважив, що вимоги можуть бути різними, але відповідь має кореспондуватися з реальним станом ЖКГ у нашій країні і платоспроможністю населення. «Для початку треба подивитися, чому за радянської доби Україна видобувала до 40 млрд. кубів газу, а зараз трохи більше 20 млрд., з’ясувати, кому де-факто належать газові та нафтові свердловини. На мою думку, це ключові питання, адже собівартість українського газу і нафти набагато менша, ніж імпортних», — наголосив парламентарій. Він переконаний, що треба шукати резерви всередині країни, зокрема, повчитись у Азербайджану, який зумів на вигідних умовах домовитися з компанією «Шелл» щодо розробки родовищ.