Дев’ять перекинутих вагонів, збиті електроопори, розкидані осі, колеса та пружини — все це результат аварії товарного потяга, що сталася неподалік станції Вінниця.

Ще два вагони, зійшовши з рейок, залишилися на колесах. За даними управління з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області, машиністи не постраждали. Як уточнив начальник відділу по роботі із ЗМІ та громадськістю названого управління Олександр Кутовий, аварійною виявилася середня частина рухомого складу. Причини сходження вагонів з рейок з’ясовує комісія. На час ліквідації наслідків аварії на цій ділянці зупинено рух пасажирських і товарних поїздів.

За інформацією начальника Жмеринської дільниці Південно-Західної залізниці Анатолія Любініна, товарняк з 55 зернових вагонів прямував до станції Козятин. Усі вони були порожні, що суттєво зменшило збитки.

Протягом години після надзвичайної події залізничники відчепили перші 13 вагонів і відбуксирували їх до станції Калинівка, що за 20 кілометрів від Вінниці. Скільки часу знадобиться для відновлення руху, поки що невідомо. Нині перекрито рух автомобільного транспорту на одному з переїздів. Люди, які зібралися тут, повідомили, що приблизно півтора року тому саме на цьому місці вже бачили схожу аварію. Вони припускають, що причиною може бути перевищення швидкості руху. А це особливо небезпечно для порожніх вагонів.

Вінницька область.