У попередньому випуску «Споживача» ми пообіцяли розповісти читачам про результати перевірки продукції одного зі столичних супермаркетів. У матеріалі «Несвіжий багет ще можна продати зі знижкою, а вінегрет потрібно викидати» («Голос України» від 8 квітня 2010 року) йшлося про те, як санлікарі відбирають зразки готових страв у відділі кулінарії супермаркету «Новус», розташованого в торговельно-розважальному центрі «Дрім Таун» на Оболоні.
До лабораторії відправили котлету домашню, шашлик свинячий, філе пангасіуса смажене, а також салати «Зелений», «Квасолинка» і «Апетитний». Після тестування фахівці дійшли оптимістичного висновку: їсти можна!
«Мікробіологічні показники продукції, зокрема стосовно мезофільных аеробних і факультативно анаеробных мікроорганізмів (МАФАМ), відповідали нормі. Кишкової палички, сальмонели та стафілокока не виявлено», — підсумував завідувач відділу гігієни харчування Оболонської СЕС Дмитро Дерев’янко. Отже, безпека продукту під час лабораторних досліджень була підтверджена.