У Чернігові з робочим візитом побував перший секретар ЦК Компартії України, голова фракції комуністів у Верховній Раді України Петро Симоненко. Він зустрівся з партійним активом, а також поспілкувався з викладачами, студентами обласного центру.
Політик позитивно оцінив діяльність створеної коаліції під час прес-конференції для журналістів. На його погляд, входження у неї комуністів стало виправданим кроком, який уже приносить добрі плоди. Так, призначення члена КПУ Ігоря Калєтніка головою Державної митної служби України істотно збільшило надходження митних платежів у державну скарбницю. Загалом високі урядові посади зайняли шість представників лівих сил.
— Ми будемо забезпечувати чесну роботу на цих важливих ділянках, — зазначив лідер КПУ.
На його глибоке переконання, у країні не можна проводити реформи «в умовах бардака». Тому КПУ бере активну участь у стабілізації політичного становища в Україні, виступає за єдність у владі. За його повідомленням, представники КПУ будуть пропонуватися на високі посади в регіонах, зокрема й у крісла голів райдержадміністрацій.
— Ми також наполягатимемо на тому, щоб усі обіцянки стосовно соціальних стандартів, які давалися регіоналами до виборів, обов’язково були в повному обсязі враховані й виконані, — наголосив політик. Водночас він висловився проти вимог МВФ до уряду Азарова:
— Йдеться про підвищення пенсійного віку, про 75-відсоткове збільшення тарифів на газ, про збільшення інших тарифів і зменшення фінансування соціальних програм через обмеження дефіциту бюджету.
П. Симоненко вважає, що перед виборами до місцевих рад необхідно провести політичну реформу.
— Комуністи будуть обстоювати пропорційну систему, — заявив він, підкресливши, що мажоритарна обмежить демократію, приведе до Верховної Ради здебільшого представників капіталу.
Керівник фракції комуністів у Верховній Раді відповів на запитання кореспондента «Голосу України» про своє ставлення до запланованого встановлення пам’ятника Й. Сталіну в Запоріжжі.
— Це ініціатива місцевих мешканців, — зазначив він. — Люди, які вважають, що за участі Йосипа Віссаріоновича була здобута перемога в минулій війні, звернулися до запорізьких комуністів підтримати їхню ідею. Цю ініціативу підтримали. Запоріжці збирають гроші. Я вважаю, що про Сталіна дуже багато сказали поганого. Слід же бути об’єктивним. І сьогодні треба говорити й те, що було зроблено позитивно. Наприклад, він об’єднав Україну. Не хто інший, а саме він!
Перший секретар ЦК КПУ далі розповів, як В. Ленін та Й. Сталін проводили національну політику, дбали про українізацію шкіл та про інші заслуги цих лідерів комуністів перед Україною.
 
Чернігів.