Галузева рада на ринку ритуальних послуг Запоріжжя висловила готовність інвестувати до 50 млн. гривень на будівництво міського крематорію. Однак Юрій Зінько, керівник місцевого КП «Ритуал», вважає таке будівництво не актуальним. Мовляв, поки що у місті є перспектива заповнення одного із цвинтарів — Кушугумського. Воно, до речі, у 90-ті задумувалося владою як місце поховання безхатченків.
У Запоріжжі ринок ритуальних послуг є одним із найнеспокійніших. Саме з цим пов’язані часті зміни у керівництві комунального підприємства «Ритуал» та постійні публічні війни за клієнта між приватними фірмами. Зокрема, місцева преса не раз повідомляла, що налагоджена система оповіщення про небіжчика часом дає збої, і, отримавши інформацію від «своїх» у міліції, «швидкій» та моргах, фірмачі негайно, ледь не о третій ночі, стукають у двері родичів померлого. І коли їх на якусь мить випереджають конкуренти, то часом зчиняються бійки «за право на тіло клієнта»...
Лише підлило масла у вогонь створення у місті галузевої ради на ринку ритуальних послуг. Громадська організація об’єднує 15 із 35 операторів ринку і, зрозуміло, лобіює інтереси своїх, використовуючи, на думку опонентів, і можливості КП «Ритуал».
Запоріжжя.