Виставку «Реліквії розповідають», присвячену 65-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні, відкрито у Волинському краєзнавчому музеї. На ній представлені документи, фотографії, солдатські листи, вирізки з газет, листівки, особисті щоденники учасників бойових дій. Увагу відвідувачів привертають зразки тогочасної зброї, нагороди, оригінальні плакати 1942—1944 років та агітаційні плакати українських художників 1941—1945 рр. перевидані в 1960-х.
Серед унікальних експонатів — барабан військового оркестру, який лунав під час Параду Перемоги в Москві. Його люб’язно передав кілька десятиріч тому директору Торчинського районного історичного музею Григорію Гуртовому наш земляк — колишній головний диригент Збройних сил СРСР, учасник того параду, генерал-майор Людвіг Петкевич. Саме під його барабанну дріб до підніжжя мавзолею було кинуто гітлерівські штандарти. Між іншим, цей музичний інструмент ще й зараз можна використовувати за призначенням.
Символічно, що першими відвідувачами виставки стали учні Волинського ліцею з посиленою військовою та фізичною підготовкою — правнуки тих, хто здобув для світу довгоочікуваний мир.