Київська міська організація партії «За Україну!» провела під Кабміном костюмовану акцію проти намірів міністра освіти і науки Дмитра Табачника скасувати дубляж іноземних фільмів українською мовою. Право говорити державною мовою України з плакатами в руках обстоювали кіногерої популярних голлівудських стрічок «Пірати Карибського моря», «101 далматинець» і мультфільму «Шрек».
За словами заступника голови партії Юрія Зубка, ініціатива уряду про відміну обов’язкового україномовного дубляжу є антиконституційною.
— З конфіденційних джерел нам стало відомо, що Кабмін уже розробляє таку постанову, тому ми вийшли під стіни відомства з попередженнями, — сказав він у коментарі «Голосові України».
Ю. Зубко також назвав відвертою брехнею заяви Дмитра Табачника про те, що відвідуваність українських кінотеатрів знижується, а кіновиробники зазнають збитків. За його даними, в першому кварталі 2010 року, порівняно з аналогічним періодом торік, потік кіноманів у вітчизняні кінотеатри зріс на 27%, а доходи від кіноіндустрії збільшилися наполовину.