Головою Чернігівської обласної державної адміністрації Президент України Віктор Янукович призначив Володимира Хоменка. Він — єдиний з усіх керівників регіональної виконавчої влади Президента Віктора Ющенка, хто зміг утриматися на цій посаді після президентських виборів.
Володимир Миколайович — досвідчений господарник, політик. Він працював директором відгодівельного радгоспу, головою Броварської райдержадміністрації, головою Державної податкової адміністрації в Київській області, в Державному управлінні справами. Був народним депутатом України. Має науковий ступінь кандидата філософських наук.
Віце-прем’єр-міністр України Віктор Слаута 20 квітня на зустрічі з адміністративно-господарським активом Чернігівщини з актуальних питань соціально-економічного розвитку області представив В. Хоменка як нового регіонального керівника команди Президента Віктора Януковича. Голова облдержадміністрації запевнив, що робитиме все можливе, аби виправдати виявлену керівництвом держави довіру очолити роботу місцевої влади щодо реалізації в області державної політики з виведення країни з кризи.