Президент України Віктор Янукович підписав указ про призначення Василя Горбаля головою Львівської обласної державної адміністрації. Він був представлений громаді віце-прем’єром Віктором Слаутою.
Василь Горбаль не нова людина на Львівщині. Він народився у Львові, тут живуть його батьки та родичі. Після закінчення Київського інституту міжнародних відносин при КНУ ім. Т. Г. Шевченка і захисту дисертації (кандидат юридичних наук) Василь Михайлович пов’язав свою долю із Києвом. Народний депутат України, член Партії регіонів, голова київського міського відділення Партії регіонів, член політради, почесний президент банку АБ «Укргазбанк», член наглядової ради Нацбанку, за 39 років свого життя зробив блискучу кар’єру.
Під час свого представлення, виступаючи перед представниками громадськості Львівщини, В. Горбаль пообіцяв докласти всіх зусиль для процвітання області і наголосив, що своїми першими завданнями вважає формування команди і активне входження в бюджетний процес. Своїм першим заступником очільник області призначив Мирона Янківа, який у 2003 році також був головою Львівської облдержадміністрації.