Розпочав акцію Фонд Миколи Томенка. Вона триватиме протягом місяця. За цей час буде розміщено кілька варіантів соціальної реклами в Києві та більшості обласних центрів країни.
Заступник Голови Верховної Ради, як автор закону щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв та ініціатор цієї соціальної реклами, вважає, що її основна ідея — переконати громадян країни у поверненні до традиційної в Україні вихованої поведінки і поваги до оточуючих.
Микола Томенко, як повідомляє його прес-служба, зазначив: «Ця кампанія дуже важлива, оскільки варто не лише акцентувати увагу на тому, що закон передбачає адміністративну відповідальність за його порушення, а, передовсім, апелювати до нерозуміння людей необхідності зупинити навалу підліткового алкоголізму та безкультур’я і повернення принципів вихованості та культури».
***
Крім того, заступник глави парламенту висловив переконання, що необхідно забезпечувати справедливість у соціальній сфері, зокрема, в тому, що стосується «елітних пенсій» чи «податку на розкіш». Він наголосив, що підтримує ухвалення таких рішень.
Микола Томенко нагадав, що уряд Ю. Тимошенко двічі, у 2005 та 2008 роках, обмежував максимальний розмір пільгових пенсій, що призначалися спеціальними процедурами державним службовцям, народним депутатам, прокурорам, суддям, працівникам митниці, дипломатам тощо. «Однак двічі Конституційний Суд за поданням народних депутатів Партії регіонів, Комуністичної партії та інших зупиняв дію відповідних змін», — зазначив М. Томенко.
Крім того, уряд Ю. Тимошенко двічі пропонував Верховній Раді розглянути проект закону про податок на нерухоме майно (нерухомість), який передбачав збільшення податків на квартири площею більше 150 кв. м, будинки, більші як 300 кв. м, садові та дачні будинки, більші як 100 кв. м, тощо. «Отож цей так званий податок на розкіш голосувався у парламенті двічі (у березні та червні 2009 року), однак і під час першого, і під час другого голосування за нього подали голоси лише фракція БЮТ та частина фракції «НУ—НС», за винятком деяких відомих політиків з «Нашої України» (Ю. Костенко, М. Мартиненко, І. Плющ, П. Ющенко, А. Яценюк), які ці законопроекти двічі не підтримали, так само, як і Партія регіонів та Комуністична партія, які теж не дали за них жодного голосу», — зауважив Микола Томенко.