Василя Білопола із села Підлозці Млинівського району призвали до армійських лав у квітні цього року, і вже декілька місяців 20-річний юнак свій військовий та патріотичний обов’язок виконує в зоні АТО. Неодноразово брав участь у бойових операціях. Нині разом зі стрільцями-побратимами визволяє від терористів прилеглу до Донецька територію.

Тим часом у Підлозцях та інших селах сільради активісти запровадили акцію зі збору коштів на придбання обладунків для земляка.

— Напевно, в історії Підлозців ще не було жодної акції, на яку б люд так масово відгукнувся, — каже підлозцівський сільський голова Микола Костюкевич. — Зокрема, ми поставили благодійні скриньки в найбільш масових місцях, зробили подвірний обхід, звернулися до підприємців, які торгують на сільському ринку... Першим на заклик допомоги українцеві відгукнулося підприємство з німецькими інвестиціями «Хавест-агро». А найбільш щемливим моментом стала жертовність однієї з сільських пенсіонерок похилого віку. Вона, почувши про збір грошей, сама прийшла до сільради, принесла із собою хустинку, зав’язану у вузлик, розв’язала її і всі тамтешні копійки висипала в скриньку. При цьому щиро сказала: «Вибачте, що так мало. Але це все, що від пенсії осталося»...

Відтак за зібрані усім миром кошти підлозці для свого земляка-бійця закупили зручну армійську форму, в тому числі й захисну — від дощу, бронежилет, каску, рукавиці, бінокль, берці, пристрій для нічного бачення, рації. Окрім цього, для солдата люд запропонував чимало продуктів, однак не все із великого продуктового набору (через спеку і швидке псування) відправили на Донеччину. А от амуніція в повному комплекті надійде на ім’я адресата, котрий був безмежно радий такій прихильності земляків.

Тим часом люди допомогли ще й батькам Василя Білопола, котрі переймалися хліборобськими клопотами і витратили на обмолот пшениці та ячменю на власній ділянці півтисячі гривень. Цю суму їм повернули із зібраного грошового куша.

Млинів

 

Рівненської області.

Підлозцівський сільський голова Микола Костюкевич: «Тепер Василь Білопол у повній бойовій формі. Але нехай станеться так, щоб чимскоріше припинилося кровопролиття, щоб Василь змінив цю військову форму на цивільну».

Колаж автора.