До кінця травня санепідемслужба планує повністю утилізувати індійську вакцину проти кору та краснухи. Про це заявив головний державний санітарний лікар України Геннадій Рожков. 
Ідеться про знищення 7,5 мільйона доз препарату, які по лінії ВООЗ як гуманітарну допомогу одержала Україна ще 2008 року. Як уже повідомляв «Голос України» в попередніх своїх числах, вакцину завезли для проведення загальної додаткової імунізації населення віком від 16 до 29 років. Однак унаслідок численних випадків ускладнень після цього щеплення і смерті школяра із Краматорська, якого вакцинували індійським препаратом, кампанію проводити не стали. Нині Мінохорони здоров’я ухвалило рішення утилізувати гуманітарний подарунок за завершенням строку його придатності.
— Усі заходи, пов’язані з утилізацією вакцини, вже розпочато й майже 50 відсотків вакцини вже зібрано на територіях обласних СЕС. Після проведення відповідних процедур ми визначили місце утилізації — це підприємство в місті Шостка Сумської області, — зазначив Геннадій Рожков.
У свою чергу директор державного підприємства «Укрвакцина» Олександр Кузнєцов повідомив, що всі запаси вакцини має обов’язково оглянути державна комісія з лікарських засобів і після складання відповідного акта відправити на склади обласних СЕС, після чого із супровідними листами відправити на головний склад СЕС України.
Ця вакцина буде знищена на підприємстві, що спеціалізується на утилізації фармакологічних препаратів і має ліцензію Міністерства охорони навколишнього природного середовища. За попередніми оцінками, загальна вартість утилізації становитиме близько 180—200 тисяч гривень.